De Madonna's van Scherpenheuvel 

Gesprekken tussen waan en werkelijkheid  

Tweede editie

Historische roman

Wat zou jij doen indien je het verleden kon bezoeken? Waar reis je naartoe en met wie ga je praten? Zoek je bekenden op of net wildvreemden? En welke vragen durf je hen stellen?

    

In dit boek maakt Clara Mertens een reis doorheen de geschiedenis van België’s bekendste bedevaartsoord. Geen pleidooi voor of tegen het katholiek geloof, geen reclame voor kaarsjes of Brusselse wafels, geen droge historische vertelling over ons Liefvrouwke, maar een meeslepend portret van zes moedige vrouwen tegen de achtergrond van vijf eeuwen bewogen vaderlandse, Brabantse en persoonlijke geschiedenis. Sommige vrouwen hebben echt bestaan, sommige zijn fictief, en alle zes zijn het mensen van vlees en bloed. Elk met hun eigen smarten en zaligheden.

 

Beatam me dicent omnes generationes, alle geslachten zullen mij zalig prijzen, lees je boven de ingang van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en dat doet ook dit boek, dat een ode is aan de vrouw en de moeder.


De Madonna’s van Scherpenheuvel is een unieke historische roman. Het is niet alleen een must voor iedereen die Scherpenheuvel in het hart draagt, het is ook een aanrader voor wie graag geniet van een vlot geschreven, aangrijpende en oer-Vlaamse vertelling.

De Madonna's van Scherpenheuvel

ISBN:                      9789491702020


Pagina's:               144


Afmeting:             14 x 21,5 cm


Uitvoering:          Paperback


Gepubliceerd:    17 december 2017


Uitgever:               Brave New Books


Prijs:                         16,97 euro

Dit boek kan je bestellen in elke boekenwinkel, kopen bij de auteur of online via onderstaande link.

Reviews (4) 


Ook een review schrijven? Klik hier!

(na controle wordt je review hier geplaatst)


- - - 

Ik heb het met veel plezier gelezen. Originele benadering. Hedendaags interview van historische figuren.

Rodeger : : Rotselaar : : 20 maart 2018

- - - 

Ik hou niet zo van historische romans maar deze is wel speciaal zeker omdat mijn zus in Scherpenheuvel woont. Interessant en boeiend omdat het zowel het heden als het verleden belicht!

Mafb : : 20 maart 2018

- - - 

Mooie en boeiende verhalen tegen een historische achtergrond (zoals Stefan Hertmans). Je volgt de persoonlijke lotgevallen van zes vrouwen in hun historische tijdperk en je leert gaandeweg bij over de interessante (en bewogen) geschiedenis van Scherpenheuvel, zonder dat het ooit saai, droog of ingewikkeld wordt.

00Anneleen00 : : Mechelen : : 5 januari 2018

- - - 

Een must voor wie wat meer wil weten over de geschiedenis van Belgiës bekendste bedevaartsoord. Maar ook een meeslepend en ontroerend verhaal over sterke vrouwen door de eeuwen heen.

Anna666 : :  Scherpenheuvel : : 31 december 2017


© Copyright. All Rights Reserved.